~LCN~
Video ini telah menunjukkan cara melipat sebuah dompet kertas dalam masa tidak melebihi 2 minit. Bahan-bahan yang digunakan ialah sekeping kertas warna, pisau kecil dan gunting sahaja. Caranya amat mudah, mari kita cuba bersama-sama.

~LCN~
Hari ini, sekolah saya telah mengadakan pameran buku mulai jam 10.30 pagi hingga 1.30 petang. Dengan adanya pameran buku ini, murid-murid berpeluang untuk memilih buku cerita, buku rujukan, komik dan alatan tulis untuk membantu meningkatkan tahap pencapaian akademik mereka di samping menjadikan buku teman setia mereka.   
Pelbagai jenis buku cerita yang dilukis dengan gambar cantik dan menarik. 

~LCN~
Cara Membuat Origami Topi Samurai :
a.    Lipat kertas ke atas secara diagonal sehingga segitiga.


 b.    Lipat kedua hujung kanan dan kiri ke atas.


~LCN~
Untuk memperkenalkan kraf tradisional di Malaysia kepada anak murid tahun satu, saya telah menyampaikan pengajaran mewarnakan gasing semasa waktu Pendidikan Seni Visual. Sebelum proses pengajaran dan pembelajaran dijalankan, saya memberitahu murid-murid bahawa gasing merupakan permainan tradisional orang-orang Melayu sejak dahulu lagi. Biasanya dimainkan selepas musim menuai. Selepas itu, saya menyediakan gambar gasing yang telah siap lukis kepada semua anak murid saya lalu menunjukkan cara-cara untuk mewarnakan gasing dengan cantik dan kemas.
 Gambar A                        Gambar B
~LCN~
Seni Lukisan China adalah antara seni artistik yang tertua dalam penghasilan seni. Setiap karya yang dicipta mengambil masa yang panjang kerana memerlukan ketelitian yang tinggi. Berikut adalah contoh-contoh karya seni lukisan China.